Останні новини

Зберегти пам'ять поколінь

Відеоперегляд до Міжнародного дня пам’ятників та історичних місць

   Девізом Міжнародного дня пам’ятників та історичних місць, який відзначається в світі щорічно 18 квітня, стали слова: «Збережемо нашу історичну батьківщину». Цей День, також відомий як День всесвітньої спадщини, встановлений у 1982 році Асамблеєю Міжнародної ради з питань охорони пам’яток і визначних місць (ICOMOS), створеної при ЮНЕСКО.

   Свято відзначається з 1984 року з метою привернути увагу громадськості до питань захисту і збереження всесвітньої культурної спадщини. Також воно дає можливість більше дізнатися про різноманіття світової спадщини і про сили, які прикладаються для його захисту і збереження.
   Українська історико-культурна спадщина величезна, вона формувалася протягом багатьох століть завдяки впливу культур різних народів. На території України збереглися сліди кількох культурно-історичних епох.
   Нажаль, сьогодні багато пам’ятників, історичні місця та заповідні зони України нещадно знищуються, а винні в цьому не несуть, як правило, ніякого покарання.
   Вивчайте, гордіться та бережіть свою історію! Подорожуючи по своїй землі, ви відкриєтедля себе багато нового і цікавого. До вашої уваги бібліотека коледжу пропонує цікаву добірку книг для ознайомлення та відео визначних культурних пам’яток нашого краю.

Бібліотекар Надія РАДІНА