Останні новини

10 вересня – День фізичної культури і спорту

   Прийнято вважати, що спорт і фізична культура є одними з головних складових здорового способу життя. Дійсно, недолік рухів послаблює людський організм, і саме фізичне навантаження допомагає підтримувати в працездатному стані серцево-судинну і кістково-м'язову систему.
   Під час занять фізкультурою і спортом організм споживає набагато більше кисню, ніж в спокійному стані. Природно - це сприятливо позначається на роботі всіх органів. При регулярних тренуваннях зростає об'єм легенів, поліпшується газообмін, що приводить в тонус серцево-судинну систему, знижується артеріальний тиск, зменшується ризик виникнення інсультів та інфарктів.     Вважається, що День фізичної культури і спорту - це професійне свято всіх професіоналів і любителів спорту: викладачів фізкультури, тренерів, студентів, спортсменів та випускників профільних спортивних навчальних закладів, взагалі - людей, які ведуть здоровий спосіб життя, активно займаючись фізичною культурою і спортом.
В Україні у другу суботу вересня відзначають національне свято -  День фізичної культури і спорту. День був заснований Указом Президента України № 340/94 від 29 червня 1994 року. Безумовно, його головною метою є залучення населення країни до активних занять спортом і фізичною культурою.

   Шановні викладачі та ветерани, студенти та шанувальники спорту Путивльського педагогічного фахового коледжу імені С. В.Руднєва! Від щирого серця вітаємо вас із Днем фізичної культури і спорту, святом здорових, цілеспрямованих людей!
   Бажаємо всім міцного здоров’я, спортивних та життєвих перемог, плідної праці та успіхів у всіх звершеннях.
   Бібліотека до уваги читачів пропонує літературу на дану тему.
Бібліотекар Лідія ВАСИЛЬЧЕНКО