mega888

Останні події

Космос відомий і невідомий




   Привабливе безмежжя космосу, далеке Сонце, близький Місяць, міріади зірок, невичерпна глибина Всесвіту з давніх - давен були об’єктом людського пізнання, людської фантазії. Полинути в блакить земної атмосфери і ще далі, в космос, пізнати, що там відбувається, – ось до чого тисячоліттями прагнула людина.

   Сьогодні  світ відзначає Міжнародний день польоту людини в космос - Всесвітній день авіації та космонавтики, а Україна святкує День працівників ракетно-космічної галузі.
   12 квітня 1961 року Юрій Гагарін на космічному кораблі «Восток» вперше у світі здійснив орбітальний політ навколо Землі, відкривши еру пілотуємих космічних польотів.  Це особливий день — день тріумфу науки і всіх тих, хто сьогодні причетний до космічної галузі.
   Студенти Путивльського педагогічного фахового коледжу імені С. В. Руднєва поринули у міжгалактичний простір у ході проведення  Космічного калейдоскопу. Перегляд фільму, цікава вікторина, інтелектуальна гра узагальнили досвід молоді про роль і місце України в історії розвитку світової космонавтики, а саме про вчених, конструкторів, космонавтів, які ведуть свій родовід з України, про космічну техніку, створену та виготовлену в Україні.
   Яскраві успіхи космонавтики – закономірний результат самовідданої праці багатьох тисяч людей, десятків  колективів, які роблять все від них залежне в ім’я прогресу космічної галузі.   



Культорганізатор Світлана РЕДВАНСЬКА