Останні новини

Гурток «Добрі серця»

  Керівник гуртка Ірина ПОДШИВАЙЛОВА

 

Зрозумій! Допоможи! Підтримай!
Доброті і милосердю серце відкривай!
Подаруй турботу всім, кому потрібна!
Ти людина! Про це завжди пам’ятай!

 
   Добро і милосердя – це два крила, на яких тримається людство. Більшість із нас розуміє, що світ тримається на добрі та на гарних вчинках. Тому ми не просто говоримо про добро та чекаємо його від інших. Ми намагаємося зробити світ кращим, красивішим своїми добрими, корисними справами.
  Волонтерський гурток для студентів є невичерпним джерелом набуття громадянської освіти, можливістю вчитися та сприяти розвитку солідарності в країні можливістю реалізувати себе у служінні суспільству. Волонтер завдяки соціальній діяльності, набуває практичні життєві орієнтири, досвід, оволодіває мистецтвом життєтворчості, саморозвитку особистості.
   Слово «волонтер» з латинського перекладається як «доброволець» у сфері соціальної, гуманітарної, екологічної допомоги. Діти та молодь потребують стимулюючої участі в соціальному житті для розвитку самоповаги та соціальної компетентності. Це сприяє зменшенню кризових явищ у молодіжному середовищі.
   Метою роботи гуртка «Добрі серця» є залучення студентів до волонтерської роботи стосовно здорового способу життя, захисту довкілля, вмінню захистити себе та інших, адаптуватися в соціумі, прискорює їх громадське становлення.
   Завданням гуртка «
Добрі серця» є оволодіння життєвими навичками сприятливими для зміцнення фізичного, психічного, духовного здоров’я, формування у студентів екологічно доцільної поведінки, відповідальності за власне життя, за життя і здоров’я оточуючих, навчити жити в мирі з собою та іншими.
   В роботі гуртка «Добрі серця» використовуються такі форми і методи занять: лекції, бесіди, тренінги, диспути, круглі столи, змагання, групова робота, кіно- та відео лекторії, спостереження, соціальні акції, зустрічі з фахівцями, розважальні заходи, виставки творчих робіт.
 

 
 
 


Чи варто бути ВОЛОНТЕРОМ?!

ВАРТО! НЕОБХІДНО! А НАГОРОДА – вона завжди знайде свого  власника.
І знайте, ВОЛОНТЕР – це промінчик сонця, це не робота, не хобі, не захоплення, це поклик душі!