Останні новини

Гурток "Літературна студія"

Керівник гуртка Тетяна БАБІЙ


   Важливим джерелом у вихованні прекрасного є література. Особливо сьогодні, коли Україна потерпає від російської агресії, прагне інтегрувати в світове та європейське співтовариство.
   Література - важливий засіб розвитку інтелекту, а головний виразник його – слово. Предметом захоплення також є героїчні вчинки людей, краса їх взаємин, духовне багатство, моральна чистота й фізична досконалість.
   Отже, метою літературної студії є розвиток художньо-естетичних якостей, формування високого рівня моральної свідомості, становлення особистості як творця і проєктувальника власного життя.
   Заняття літературного гуртка спрямовані на виховання таких якостей, як совість, патріотизм, людяність, почуття власної гідності, творча ініціатива, підприємливість тощо; сприяють становленню особистості як творця і проєктувальника власного життя.
   На сучасному етапі розвитку освіти пріоритетними визнаються  принципи гуманізації, співпраці вчителя  й студента, креативності, гнучкості, динамічності. У зв’язку з цим теми до занять студенти обирали самі і  протягом  місяця досліджували дане питання в результаті самостійної пошукової  діяльності.