mega888

Чорнобильський вітер по душах мете



  26 квітня 1986 року о 01:23 сталася найбільша техногенна аварія в історії людства — з різницею у дві секунди відбулись два вибухи на четвертому реакторі Чорнобильської АЕС.
 Вважають, що причиною даної катастрофи є перенапруження  в мережі, яке спричинило два потужні вибухи.

    Аварію на Чорнобильській АЕС досі називають катастрофою найбільшою в історії мирного атома. Цій трагедії наданий сьомий рівень небезпеки за Міжнародною шкалою ядерних подій, що стала локальною з глобальними наслідками. Епіцентром ядерної аварії стала саме наша багатостраждальна українська земля. Минуло 36 років від того дня, але й досі відчувається та непоправна  шкода довкіллю та здоров’ю людей.
   Якби не героїзм простих людей, які, ризикуючи власним життям і здоров’ям, врятували нас від подальшого поширення радіації, то важко навіть спрогнозувати масштаби трагедії не лише для України, а й усього світу. Низький уклін всім, хто боровся зі страшною бідою. Про цей священний подвиг не забувають й здобувачі освіти Путивльського педагогічного фахового коледжу імені С. В. Руднєва. Пам’ять про це не згасне у віках і збережеться в серцях народу.
     Чорнобильська трагедія – своєрідний урок для майбутніх поколінь.

 

Культорганізатор Світлана РЕДВАНСЬКА