mega888

І пам’ять згадкою торкає…




   Хіба я винен, що болить

   Мені та рана до нестями,
   І що на серці чорні плями
   Лягають вибухом щомить?
   І уявити не могли
   (Та й хто б казав),
   Що так розквітне
   Ота весна – свинцевим квітнем
   Серед литавр і похвали.


   35 років тому сталася Чорнобильська катастрофа, яка змінила назавжди життя мільйонів людей та історію нашої країни. Ця трагедія не лише вразила Україну та сусідні з нами держави, – вона вплинула на весь світ.
   ЧОРНОБИЛЬ і сьогодні нагадує кожному про своє існування, не відпускає, продовжує свою смертоносну ходу, забираючи життя та несучи хвороби...
    ЧОРНОБИЛЬ не дає забути про себе. А ми не маємо права забувати. Здобувачі освіти нашого навчального закладу завжди   шанують подвиг героїв-ліквідаторів.З метою увічнення пам’яті жертв техногенної катастрофи, забезпечення належного вшанування мужності, самовідданості та високого професіоналізму, поліпшення соціального захисту постраждалих унаслідок Чорнобильської катастрофи до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи студентам запропоновані тематичні години, перегляд та обговорення документальних та художніх фільмів, пошукові акції, Web-сталкерт «Чи є життя після апокаліпсису?», відеоподорожі «Прип’ять – місто-привід», спогад-презентації «Довгий слід трагедії», відеоконференції, відеоогляди, історичні репортажі тощо.
 
    Ми пам'ятаємо про ліквідаторів, пожежників, військових, медиків, про всіх, хто з відритим забралом став на шляху страшної аварії, віддав своє життя, зазнав тяжких хвороб.
    ПАМ'ЯТАЄМО!

    Особлива вдячность і шана  нашим землякам, ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС! Вічна пам’ять всім, хто не повернувся з пекельного вогню, хто свідомо і рішуче, ціною власного життя, виконав обов’язок перед людством.
    ПАМ'ЯТАЄМО!