mega888

Мова єднає всіх

Мова – це душа народу, а народ без мови не народ

Володимир Сосюра

   9 листопада відзначають День української писемності та мови. Мова – найбільший скарб будь-якого народу. Тисячоліттями, віками, роками плекала її земля предків, передавала з покоління в покоління, вкладаючи дедалі більше народну душу і водночас формуючи її. Досвід людства упродовж тисячоліть переконливо доводить, що занепад мови – це зникнення нації. Якщо ж мова стає необхідною і вживається насамперед національною елітою – сильною і високорозвиненою стає нація і держава.

   У рамках Дня української мови та писемності в Путивльському педагогічному фаховому коледжу імені С. В. Руднєва було проведено фотофлешмоб «Мова єднає всіх» та інтерактивну гру «Мова#Зброя». Донести до студентів красу і багатство української мови, формувати відчуття рідної мови, збагачувати словниковий запас, виховувати любов до рідної мови та розуміння її необхідності для нашого життя – мета проведених заходів.
   Ми – українці! Хай усіх нас єднає належність до великого народу! Плекаймо всі разом ту мову, що дісталась у спадок від наших пращурів!




Культорганізатор Світлана РЕДВАНСЬКА