mega888

З ДНЕМ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВНОСТІ!

   28 липня 2022 року Україна вперше відзначила День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року №423 з метою утвердження понад тисячолітніх традицій українського державотворення, яке корінням сягає часів заснування міста Києва та розквітло за князювання Володимира Великого. Дату святкування Дня Державності України вибрали знакову. Щорічно 28 липня українці відзначають День хрещення Київської Русі. Ця подія є першою згадкою про окрему українську державу, яку описує «Повість минулих літ».
   День Української Державності має свою символіку. Її розробила агенція комунікацій «Provid». Символ Дня Державності поєднує чотири тризуби, кожен з яких означає боротьбу, незалежність, історії та ідентичність. Метою його створення є спростування міфу про Україну, як молоду державу. Автори символіки показали, що наш герб походить від родового знаку Рюриковичі. Він був знаком князя Володимира Великого, за якого Київська Русь охрестилася. 
   
  Сьогодні день, коли серця українців всього світу повинні битися в унісон. День, коли ми маємо голосно говорити про Україну, як окрему державу з власною історією. Насправді ми маємо робити це щодня, бо ми Українці — найкраща нація у світі.
   Бажаємо завжди вірити у свої сили, поважати один одного, любити свою країну, шанувати нашу історію, пам’ятати всіх, хто героїчно віддав своє життя за Україну та її майбутнє.