mega888

ДБАЄМО ПРО МЕНТАЛЬНЕ ЗДОРОВ’Я

   Щорічно 10 жовтня у всьому світі відзначається День ментального здоров’я. Цей день присвячений довірі між людьми, взаємопідтримці та стійкості, покликаний звернути увагу на проблеми, пов’язані з психічним станом людини.
   За ініціативи першої леді  Олени Зеленської в Україні реалізується Національна програма з охорони психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, в якій вагомого значення набуває забезпечення якісного освітнього процесу та створення психологічно комфортного освітнього простору.
   Одним із важливих пріоритетів у діяльності закладів освіти залишається забезпечення психологічної стійкості здобувачів освіти. До цієї дати викладачем Іриною Опанасенко було проведене відкрите засідання гуртка «Таємниці психології» на тему «Стрес та подолання його наслідків».
 В умовах військової агресії РФ виникає все більше причин, що ведуть до стресового стану. Тому протягом заняття студенти спеціальності «Дошкільна освіта» за допомогою перегляду відео, практичних завдань змогли розширити своє уявлення про стрес, його ознаки, а також познайомитися зі способами подолання стресу під час виконання психотехнічних вправ. Здобувачі освіти набули умінь у розробці рекомендацій для подолання стресових ситуацій, адже для майбутніх педагогів є важливим уміння зберігати власне психічне здоров’я та володіти навичками емоційної саморегуляції.