mega888

ЧОРНОБИЛЬ – СКОРБОТА ПАМ’ЯТІ ЛЮДСЬКОЇ

 До 37-ої річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції
 
   Цього року минає 37 років з моменту найбільшої в історії аварії в ядерній енергетиці. Катастрофа забрала життя сотень людей і завдала непоправної шкоди екології. Відтоді в цю дату в Україні щороку вшановують усіх людей, хто загинув чи постраждав від цієї катастрофи, а також вшановують ліквідаторів наслідків аварії.
   На міжнародному рівні Генеральна Асамблея ООН у 2016 році проголосила 26 квітня Міжнародним днем пам'яті про Чорнобильську катастрофу. Аварія сильно підірвала довіру громадськості до ядерної енергетики.
   Із кожної трагедії людство повинно винести урок на майбутнє, аби ніколи більше не зміг повторитись "Чорнобиль". Ми дедалі більше усвідомлюємо необхідність перетворення свого життя на мирне, безпечне, здорове та радісне. Нагальною потребою ХХІ ст. є формування такого способу життя, який склав би основу довготривалого ощадливого розвитку людства. Науково-технічний прогрес, нові технології самі по собі не здатні подолати загрозу екологічної катастрофи, що нависла над планетою. Потрібна нова філософія, нова політика, нові моральні зобов’язання кожної людини. Саме за такими принципами, на засадах  стійкого розвитку, ми намагаємося жити. 
   В бібліотеці коледжу розгорнута літературно-публіцистична виставка «Чорнобиль – скорбота пам’яті людської», з якої докладніше можна ознайомитись з подіями того дня.
Завідувач бібліотеки Світлана  ЗАЙЦЕВА