mega888

Майдан – Революція духу (до Дня Гідності та Свободи в Україні)

   21 листопада - День Гідності та Свободи в Україні. Одне із знакових державних свят встановлене на честь двох революцій - Помаранчевої 2004 року та Революції Гідності 2013-го. 
   21 листопада 2013 року на Майдан Незалежності вийшло півтори тисячі людей - в знак протесту проти того, що тодішній президент Віктор Янукович відмовився підписувати угоду про асоційоване членство України в Європейському Союзі. Протест носив мирний характер до 30 листопада, коли кілька сотень активістів, переважно студентів, які залишалися на Майдані, вночі жорстоко не побила та не розігнала міліція. Тож 1 грудня в центр Києва з усієї України з’їхалися сотні тисяч людей, обурених міліцейським свавіллям, корупцією та узурпацією влади… Розпочався безперервний мітинг, який отримав назву Євромайдан та перетворився на Революцію Гідності.
   У рамках відзначення Дня Гідності та Свободи в Україні, що проходив під гаслом «Заряджені гідністю і жагою свободи» бібліотека коледжу підготувала літературно-публіцистичну виставку «Майдан – Революція духу», на якій представлені матеріали про події, що розгорталися на Майдані та людей, що стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини й громадянина, національних інтересів держави та її європейського вибору.  
 
Зав. бібліотеки Світлана Зайцева