mega888

ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯ «НАЦІОНАЛЬНИЙ ТИЖДЕНЬ ЧИТАННЯ»

Шановні здобувачі освіти!

   Промоція читання є важливим чинником розвитку людського потенціалу і для дорослих, і для дітей, адже читання — основа життя самобутньої освіченої нації, гарна ідея для дозвілля, необхідність на шляху професійного зростання і соціальної адаптації, збереження ментального здоров’я тощо.
   Бібліотека КЗ СОР «Путивльський педагогічний фаховий  коледж імені С. В. Руднєва»  запрошує вас долучитися до Всеукраїнської інформаційно-просвітницької тематичної акції «Національний тиждень читання», організованої Українським інститутом книги. Захід проводиться згідно зі Стратегією розвитку читання на період до 2032 року «Читання як життєва стратегія» та операційним планом її реалізації на 2023-2025 роки, затверджених розпорядженням Кабінету Міністрів України від 3 березня 2023 р. № 190-р.    Цьогоріч акція триватиме з 4 до 10 грудня. 
   Гасло Національного тижня читання - 2023 – "Бути своїми" – означає зв'язок між поколіннями, подолання віддалі (насправді – умовної) між відомими літераторами й читачами, а також розуміння досвіду тих голосів, які подібні виклики часу вже пройшли.
   Пропонуємо взяти участь у читацькому онлайн-марафоні серед здобувачів освіти «З книгою до Перемоги».
   Для участі в онлайн-марафоні потрібно зняти горизонтальне відео тривалістю до двох хвилин, на якому учасник читає уривок із улюбленої книги або книги з літератури країн – друзів України, творів написаних і виданих після 24 лютого 2022 року, а також творів іноземних авторів, виданих українськими видавцями, та актуальних для українського читача в умовах війни.
   Читати може як сам учасник, так разом із друзями, батьками, одногрупниками,  викладачами тощо.
   До відео обов’язково додати текст, де  вказати інформацію про книгу (назва, автора) та читця/читців (ім’я та прізвище, вік, населений пункт) і поділитися на сторінках у соціальних мережах під хештегами: #ЗачитанеДоДірок #бутисвоїми.