mega888

Дистанційне навчання, підготовка до ЗНО в режимі онлайн – труднощі і можливості їх подолання


   В умовах карантину, навчання, підготовка до занять потребують нових підходів та вимог, в першу чергу, до себе, як до викладача, наставника, зразка наслідування. Оскільки, можливість обговорити щоденні робочі питання обмежена, то на допомогу приходить онлайн сервіс Google Meet. З використанням цього сервісу проходять наради адміністрації, викладачів, проводяться заняття онлайн.

    Так 4 листопада було проведено нараду, за участю заступника директора з навчальної роботи Малецької Т.В., завідувачів відділень  Стьопочкіної Ю.О. та Манжарової І.О., завідувача навчально-виробничою практикою Піщікової Н.О. Обговорювались питання  дистанційного навчання, підготовка до  ЗНО-2021.
 


 

    Тетяна Володимирівна зазначила, що головним питанням, звісно, є здоров’я та безпечні умови навчання студентів. Оскільки всі студенти приєднані до онлайн-платформи Google Classroom, мають можливість отримувати завдання та їх виконувати. Заступник директора з навчальної роботи наголосила, що ті студенти, які не мають постійного доступу до мережі інтернет, працюють з викладачами індивідуально (таких не більше 10%). Крім того, кожного тижня здійснюється моніторинг якості освіти в групах.
    Проведення пробних уроків практики також проводяться в режимі онлайн. Студенти моделюють уроки, а їх одногрупники виступають в ролі учнів. Не обійшли увагою підготовку до ЗНО.


    Наступне важливе питання – профорієнтація. Про стан профорієнтаційної роботи проінформувала присутніх відповідальний секретар приймальної комісії – Бєланова Ю.М. Також вона ознайомила з умовами прийому до закладів фахової передвищої освіти на 2021 рік.
    Незважаючи на те, що цей навчальний рік, лише розпочавшись, одразу став роком виклику як для викладачів, так і для студентів, ми намагаємось гідно долати всі труднощі і відповідати вимогам часу і суспільства.