mega888

АТЕСТАЦІЯ ЗДОБУВАЧІВ ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ. ІСПИТ З ДОДАТКОВИХ КВАЛІФІКАЦІЙ.

   Кваліфікаційний іспит зі спеціалізацій є ключовим моментом у професійній підготовці майбутніх фахівців. Цей екзамен охоплює широкий спектр питань, що стосуються як загальних педагогічних аспектів, так і специфічних понять додаткової кваліфікації в контексті роботи з молодшими школярами та вихованцями закладів освіти.
   Здобувачі освіти зі спеціальності Початкова освіта з додатковою кваліфікацією «Вчитель інформатики початкової школи» продемонстрували  готовність до роботи з молодшими школярами, показали глибокі знання з основ програмування, роботи з комп'ютерами та цифровими технологіями, які є важливими компонентами сучасної освіти в умовах Нової української школи.
   Випускники  додаткової кваліфікації «Вчитель іноземної мови початкової школи»  продемонстрували високий рівень сформованості мовної, комунікативної та лінгвістичної компетенції, вміння вільно використовувати англійську мову в ситуаціях усного спілкування, здійснювати  комплексний аналіз іншомовного тексту, а також здатності та готовності реалізувати здобуті знання та вміння в майбутній професійній діяльності.
 
   Під час кваліфікаційного екзамену студенти четвертого курсу, групи «Б» додаткової кваліфікації «Керівник дитячого хорового колективу» виявили ґрунтовні знання з елементарної теорії музики та методики музичного виховання, продемонстрували набуті вокально-хорові навички у процесі диригування та практики роботи з хором, впевнено відповідали на численні запитання, які задавали члени комісії, та довели свою професійну компетентність.
   Здобувачі освіти спеціальності  Дошкільна освіта з додатковими кваліфікаціями "Організатор фізичного виховання в дошкільному закладі" та "Керівник образотворчої діяльності в дошкільному закладі» під час своїх відповідей розкрили методику організації та проведення різних форм роботи з фізичного виховання з дітьми дошкільного віку та особливості використання сучасного  нетрадиційного фізкультурного обладнання, визначили основні види та жанри образотворчого мистецтва, охарактеризували найпоширеніші техніки живопису та декоративно-прикладного мистецтва.
 
   Кваліфікаційний екзамен з предметів додаткової кваліфікації спеціальності Фізична культура і спорт передбачав комплексну перевірку теоретичних основ професійної діяльності організатора дитячої технічної творчості та керівника гуртка образотворчого мистецтва, а також захист творчої практичної роботи за вибором студента. Під час відповідей випускники наводили приклади з власного досвіду проведення уроків та гурткових занять на педагогічній практиці. 
   Результати екзаменів свідчать про високий рівень професійної компетентності майбутніх спеціалістів, які володіють навичками планування та проведення уроків, використання інтерактивних методів навчання та впровадження інноваційних технологій в освітній процес.
   Щасти Вам, наші випускники, на стежинах професійного зростання та  у відбудові мирної  України!