mega888

ПРИЧЕТНІСТЬ ДО ВЕЛИКОЇ НАЦІЇ

   Мова українська - золотий запас душі народної. Цьогоріч святкування Дня української писемності та мови відповідно до наказу Президента України Володимира Зеленського перенесено на 27 жовтня. Це і день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця. 23-ій рік поспіль українство у колі рідного слова: у прямому ефірі звучить Всеукраїнський диктант єдності, засвідчуючи свою причетність до великої нації.
   Освітянська  родина  Путивльського педагогічного фахового  коледжу  імені  С. В. Руднєва долучилася до урочистостей, зібравшись у залі бібліотеки. Мовний флешмоб учасники дійства розпочали виконанням гімну держави. Українські поезії, що лунали на святі, - невід’ємна ознака патріотизму та  залюбленості у рідне слово.
   «Сивої давнини доньки і сини» - назва фотовиставки, яка викликала непідробний інтерес у очах присутніх. Світлини славетних пращурів кінця ХІХ- ХХ століть за рубриками «Весільні дереворити», «Козацькому роду нема переводу», «Тільки у праці велична людина», «Родина, родина – від батька до сина» тощо було зібрано й презентовано творчими групами студентів під керівництвом викладачів - філологів Тетяни Жидкової та Тетяни Бабій.
   «Дороги України – переплутані нитки любові…» - своєрідне продовження розпочатої акції «З Україною в серці». Затамувавши подих, коледжани виводили рядки диктанту, огорнуті щемливим почуттям любові й болю за долю рідної країни.
   Долучаймо ж українськості в буденність життя, щоб майбуття було духовно наповненим і щасливішим!