mega888

ЗАСТОСУВАННЯ ПРОГРАМИ EXCEL ПІД ЧАС ПРОВЕДЕННЯ ОНЛАЙН-ЗАНЯТЬ З ІНОЗЕМНОЇ МОВИ ТА ПРАКТИЧНОГО КУРСУ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ.

   Оскільки наш навчальний заклад працює в режимі змішаного навчання, і більшість студентів вчиться дистанційно, велика увага приділяється організації занять онлайн. Викладач Ліана МЕЛЬНИК намагається зробити їх якомога ефективними і раціональними, а спосіб виконання завдань швидким, цікавим і сучасним.
   Одним з таких засобів є застосування програми Excel.
   Ця програма дозволяє виконувати вправи з візуалізацією результату як в режимі реального часу, так і як домашні завдання. Студентам можливо запропонувати вирішити кросворд, заповнити таблицю, знайти відповідності, доповнити речення і т.д. Студенти просто повинні вдруковувати потрібні слова. Програму Excel доцільно використовувати при формуванні лексичної, граматичної компетенції, компетенції в читанні та аудіюванні. Наприклад, кросворди з тем «Квартира. Дім.» та «Одяг».
 

Таблиці з тем «Квартира. Дім.», «Риси характеру»,  «Зовнішність. Одяг. Характер.».
  
Текст для заповнення пропусків з теми «Зовнішність».
   Так, 08 листопада Мельник Ліана провела відкрите онлайн - заняття з практичного курсу іноземної мови «Зовнішність. Одяг. Риси характеру.», на якому продемонструвала практичне застосування програми Excel. За її допомогою викладач проводила автоматизацію лексичного матеріалу, тобто формування лексичної компетенції. Студенти вирішували кросворд, заповнювали таблиці, доповнювали речення в тексті. І це значно мірою допомогло оптимізувати процес навчання.