Гурток «Арт – дизайн»

   Керівник гуртка Людмила НОВОБРАННА

 
   Знайомство студентів з дизайном збагачує їх внутрішній світ, привчає творчо ставитися до людей і навколишнього світу, розширює кругозір, а також допомагає самовиразитись та проявити свої таланти.
   Дизайн для студентів  - це своєрідний дороговказ у майбутньому (близькому і віддаленому) необхідний і обов’язковий комплекс знань, без якого неможливо говорити  про справді високий освітній рівень особистості.
   Основні завдання в роботі гуртка полягають у формуванні таких компетентностей:
   • пізнавальної: оволодіння основами  дизайну, матеріалознавства,  поняттями проектування та виготовлення сувенірної продукції; основам графічної грамоти;
   • практичної: забезпечує набуття вмінь і навичок роботи з різноманітними матеріалами та інструментами, виконання технологічних операцій;
     • творчої: набуття досвіду власної творчої діяльності, розвиток здібностей, художнього  смаку, творчої уяви, фантазії; задоволення потреби особистості у творчій самореалізації;
   • соціальної: спрямована на виховання поваги до традицій українського народу та інших народів світу, бережливого ставлення до рідної природи, формування інтересу до сучасних напрямків дизайну,  підготовка до  активної професійної та громадської діяльності, позитивних якостей емоційно-вольової сфери, охайності та старанності в  роботі.
   Заняття в гуртку забезпечує студентам доступ до таких культурних цінностей, які, з одного боку, не вивчаються у коледжі, а з іншого, - конкретизують та розширюють, поглиблюють та інтегрують знання й уміння, які отримують студенти в навчальному закладі, орієнтують їх на застосування знань та відпрацювання вмінь у практичній соціальній діяльності.
   Робота гуртка та його вихованців завжди відображається в творчих надбаннях,  які експонуються на  постійно діючих виставках  у коледжі та місті, вони захоплюючі, милують  погляд та вражають своєю новизною. Техніки, які відтворюються на практиці, завжди  цікаві та доступні у виконанні. Серед основних технік можна відмітити «кінусайга», «string-art», «пейп-арт», «вовняний живопис», «пап’є –маше» та інші.
   Робота гуртка проводиться у вільний від навчання час, але студенти завжди знаходять вільні години для творчості,  розкриваючи в собі нові здібності та красу простих речей.