Святкування Дня Конституції

 

 


 Цьогоріч Україна відзначатиме 25-ту річницю.

   День Конституції України – одне із найголовніших свят нашої держави. Вона, як відомо, є Основним законом держави й має найвищу юридичну силу.

   Основний закон держави був ухвалений в ніч на 28 червня 1996 року. Народні депутати майже добу працювали над проектом, залишаючись у сесійній залі без перерв. Цій важливій події передували 6 років важкої праці, консультацій, дебатів і домовленостей.
   Голосування відбувалося за кожною статтею окремо і цілими розділами. О 9:18 ранку 28 червня 1996 року за Конституцію України проголосували в цілому. Таким чином 321 голосами (з 300 необхідних) було введено в дію Основний Закон України.
   "Є Конституція!"
   Міжнародне співтовариство визнавала українську Конституцію однією з найдемократичніших у світі.
   На відзначення 25-річниці Конституції України викладачі соціально-економічних та природничих дисциплін разом зі студентами коледжу  провели святкові урочистості.Всі присутні вшанували виконання державного гімну України вставанням зі своїх місць. До учасників зібрання зі святковим словом звернуласьвикладач Мазіна Н.М., побажавши кожному коледжаніну миру, любові та віри у безхмарне майбутнє нашої держави! «Конституція України складена протягом століть з гетьманської мудрості та звитяги, полита кров’ю героїв, освячена честю українських воїнів, – це спадок, який береже наше право на вільне та гідне життя у рідній країні», - зазначила викладач.
   До Дня Конституції  викладач соціально-економічних дисциплін Сахнов Роман Володимирович провів в коледжі тематичну виховну годину «Конституція – правовий оберіг держави». Захід був спрямований на формування правової культури, виховання громадянської свідомості та поваги до Основного Закону  країни. День Конституції – не тільки свято нормативного акту, а й день, коли було закріплено правові основи незалежної України, її суверенітет, територіальну цілісність. Це стало найважливішим кроком у забезпеченні прав і свобод людини та громадянина.