mega888

Стоп паніка! Або допоможи собі сам!

   В умовах сьогодення дуже важко триматися на плаву і мислити об'єктивно. 
   Безліч новин, як гарних так і поганих, паніка, страх, тривога, дезінформація, стресові ситуації впливають на психічний стан людини.  

   Якби прикро не звучало, але в країні війна і треба приймати той факт, що треба боротися не лише з агресором, а із самим собою аби зберегти своє здоров'я.

   Якщо ви відчуваєте, що у вас прискорений пульс, утруднене і неглибоке дихання, тремтіння, ви розгубилися та дезорієнтовані - це природна реакція на стрес.
   Для цього пропонуємо декілька дієвих методів самодопомоги у кризових ситуаціях.
   "Обійми метелика". Схрестіть руки на грудях, обніміть себе так, щоб долоні опинилися на плечах і поплескайте долонями по плечах 25-30 разів і ви відчуєтн себе спокійніше. Зробить хвилинну перерву, декілька глибоких вдихів і видохів і повторіть ще раз.
   "Заземлення". Один із найпоширеніших методів, який допомагає додати тривогу, страх і панічні атаки. Міцно поставте ноги, сконцентруйтесь і відчуйте під собою підлогу. Озирніться навколо і спробуйте знайти 10 різних предметів одного кольору, потім 10 предметів різної форми. Ця вправа дає можливість зорієнтуватись і сконцентруватись, тим самим прийти в себе.
   "Ресурс". Всі ми знаємо, що для нормального функціонування нашої нервової системи кожному потрібен ресурс. Це те, що нас заспокоює, приносить задоволення і наштовхує на позитивні спогади. Сконцентруйтесь та тому, що вас тримає в рівновазі - це може бути близька людина, приємна емоційно-насичена подія, домашній улюбленець, улюблене місце чи те, що ви любите. Заплющіть очі і візуалізуйте ваш "ресурс". За допомогою цього методу ви знімите напруження та зможете подолати паніку.
   Пам'ятайте, будь-яка війна закінчується! Віримо в перемогу, заспокоюємо себе і оточуючих, і користуємось тільки перевіреною інформацією!